Bouwen aan Kerkrade

"Wenn einer allein träumt, ist es nur ein Traum.
Wenn viele gemeinsam träumen, ist das der Anfang einer neuen Wirklichkeit."
Friedensreich Hundertwasser

De burgemeester spreekt

Voor de zomervakantie hebt u van mij een brief ontvangen. Ik u heb u opgeroepen uw dromen kenbaar te maken, om samen met het gemeentebestuur onze stad verder te helpen naar een sterke toekomst. Uw reacties zijn overweldigend.  800 reacties hebben we ontvangen! 800 mensen die bereid zijn hun mouwen op te stropen en hun schouders onder deze gemeente te zetten. Geweldig!

Ik heb nimmer ervaren en ook nooit willen meegaan in het cliché dat de burger onverschillig is als het om de eigen gemeente gaat. U heeft mij hierin gesterkt. Kerkradenaren zijn betrokken en hebben het lef om te dromen. 
Voor de raad en mij persoonlijk maakt het feit dat zoveel inwoners betrokken zijn bij ós Krichroa enorm veel energie los.  Energie waar we iets mee moeten doen. Want dromen en denken zijn waardevol, maar hieruit voortvloeiende acties zijn nog belangrijker. De schop moet in de grond, handen moeten wapperen. En dat alles met een opgeheven hoofd.  
De reacties over wat we allemaal al goed doen en vooral waar we trots op zijn, zijn natuurlijk altijd fijn om te horen. Maar ook de reacties die aangeven waar we nog werk moeten verzetten ervaren wij als uiterst waardevol. 
Op deze site informeren we u over de reacties, hoe we met al deze reacties omgaan en hoe we komen van dromen naar realiteit. Ik nodig u uit deze website regelmatig te raadplegen en onze gezamenlijke stappen te volgen. We doen het samen!

Jos Som
burgemeester

 

 

 

twitter facebook